Path:

FATCA

FATCA (The Foreign Account Tax Compliance Act) este o lege a SUA promulgata in data de 18 Martie 2010 si care a intrat in vigoare in 1 Iulie 2014.

In esenta, FATCA reprezinta o cerinta de raportare catre IRS a informatiilor despre conturile financiare detinute de catre contribuabilii americani sau de entitati straine cu actionariat format in mod substantial din contribuabili americani.

Aegon Romania recunoaste importanta FATCA si aplica cerintele FATCA. Compania noastra s-a inregistrat pe portalul IRS cu Statusul FATCA Registered Deemed-Compliant FI (including a Reporting FI under a Model 1 IGA) si a primit Numarul Global Intermediar de Identificare (GIIN) YJ60CN.00009.BR.642.

In plus, Romania este una dintre tarile care sunt tratate de catre SUA ca avand un acord interguvernamental in vigoare. Romania a ajuns la un acord de principiu si a fost de acord sa fie inclusa in lista tarilor publicata de IRS pe site-ul lor: http://www.treasury.gov/resource-center/tax-policy/treaties/pages/fatca-archive.aspx 

Pentru mai multe informatii despre FATCA, va recomandam sa consultati website-ul Internal Revenue Service (IRS) la adresa www.irs.gov.

Daca va putem ajuta cu lamuriri suplimentare, va stam la dispozitie cu placere la adresa de e-mail info@aegon.ro.

Documente utile

 

Formulare

contact Aegon Romania

Îţi stăm la dispoziţie!

 

Telefon:

+4 0264 224 224

  

Email:

info@aegon.ro

Mai mult