Path:

Pensii private prin Fondul VITAL

Pensia privata VITAL este un fond de pensii administrat privat, aparut prin Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, administrat de Aegon Pensii - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA.

Cine sunt membrii fondului?

Participantii la Fondul de pensii administrat privat VITAL sunt persoanele in varsta de pana la 35 de ani, la data luarii in evidenta de catre Casa Nationala de Pensii Publice in sistemul asigurarilor sociale, in baza declaratiei la sistemul public de pensii, avand, conform legii, obligatia de a adera la un fond de pensii administrat privat.
 Optional, pot dobandi calitatea de participant la Fondul VITAL și persoanele care nu au implinit varsta de 45 de ani la data semnarii actului individual de aderare și sunt asigurate la sistemul public de pensii.

Cum pot adera la fond?

Poti adera la Fondul de pensii administrat privat VITAL semnand un act de aderare la oricare din unitatile Bancii Transilvania.
Actul individual de aderare va fi completat de catre agentul nostru de marketing, consultantul tau, pe baza datelor pe care ni le vei furniza. In momentul aderarii vei primi o copie a actului de aderare si un exemplar al prospectului simplificat al schemei de pensii private VITAL.

Care este gradul de risc al fondului?

Gradul de risc al Fondului VITAL este unul mediu, oferind o balansare intre randament si siguranta, cu investitii ale banilor atat in Romania, cat si in strainatate.

Care este contributia la fond?

Contributia nu reprezinta un efort suplimentar pentru angajat sau angajator. De fapt, este un procent din veniturile lunare de natura salariala, dedus din Contributia de Asigurari Sociale (CAS) a angajatului (25%). Acest procent este retinut de angajator la plata salariului si directionat de Casa Nationala de Pensii Publice (www.cnpp.ro) spre contul individual de la fondul de pensii la care ai aderat.
Practic nu platesti nimic in plus, ci doar iti investesti contributia intr-un fond care iti ofera mai multa libertate la final de contract.
Contributia se incaseaza lunar in contul individual deschis la fondul de pensii ales. In anul 2017 procentul de contributie a fost 5.1%, iar incepand cu anul 2018, tinand cont de transferul contributiilor angajatorului spre angajat si majorarea venitului salarial brut, procentul este 3.75%.

Care sunt avantajele fondului administrat de Aegon?

  • Nu presupune niciun cost suplimentar si nu iti afecteaza venitul lunar;
  • Tu esti proprietarul sumelor acumulate de catre fond;
  • Banii se mostenesc, in caz de deces inainte de pensionare;
  • Conform legislatiei, fondul nu poate da faliment;
  • Contributiile nete incasate in conturile individuale sunt garantate. Aegon constituie provizioane si contribuie la Fondul de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private, astfel incat garantia promisa sa fie respectata in interesul membrilor fondului;
  • Sumele acumulate in contul individual pot fi accesate/utilizate de detinatorul lor la varsta pensionarii sau in caz de invaliditate, sub forma de pensie;
  • Tranzactiile din contul individual sunt total transparente: le poti vedea online in mod securizat. Pentru aceasta, trebuie sa iti accesezi oricand contul individual online si sa verifici daca angajatorul tau a declarat la stat sumele retinute din salariu, potrivit contractului tau de munca.

Cine sunt partenerii Aegon in administrarea fondului?

Prima noastra grija este sa inmultim banii care intra in contul tau individual.
La fel de importante este si administrarea in conditii de siguranta  a fondului. De aceea am ales companii partenere care ofera cele mai calitative servicii:

  • depozitarul Fondului de pensii administat privat VITAL este BRD - Groupe Societe Generale;
  • auditorul financiar al Fondului de pensii administat privat VITAL este MAZARS ROMANIA SRL.

Doresti mai multe detalii?
Consulta prospectul schemei de pensii sau adreseaza o intreabare aici.

Aegon Non Stop

 

Acces Clienti

Iti stam la dispozitie!

 

Telefon:

+4 0264 302 202

Email:

office@aegon.ro

Contacteaza-ne!