Path:

Proceduri si Formulare

Modificare date personale

ITI PUNEM LA DISPOZITIE FORMULARUL DE ACTUALIZARE DATE

Aegon iti pune la dispozitie formularul alaturat pentru a-l descarca si completa in cazul modificarii datelor personale si de contact cuprinse in actul individual de aderare (ex: nume in caz de casatorie, act identitate, adresa de corespondenta, telefon, e-mail etc.)

Dupa ce ai completat formularul si l-ai atasat, dupa caz, documentele care au stat la baza modificarii datelor (ex: certificat casatorie, noua carte de identitate ca urmare a schimbarii domiciliului etc.) te rugam sa le transmiti prin posta la sediul societatii noastre, prin fax la numarul +4 0264 302 290 sau prin e-mail, scanat, la office@aegon.ro.

Te rugam sa semnezi formularul completat inainte de a-l expedia. Modificarea datelor in sistemul informatic al Aegon se va face dupa primirea/receptionarea formularului si a documentelor atasate la sediul companiei noastre.

 

132.40 KB
Download

Transfer la AEGON ESENTIAL

PASII DE URMAT

Esti participant la sistemul de pensii administrate privat in Romania si doresti sa devii si participant al Fondului de pensii facultative AEGON ESENTIAL?

Nimic mai simplu.

 • Contacteaza-ne prin telefon, e-mail, fax sau in persoana, la sediul Aegon.
 • Vom completa un act de aderare in baza copiei dupa actul de identitate si a formularului de date suplimentare.
 • Iti punem la dispozitie CEREREA DE TRANSFER a contului tau la AEGON ESENTIAL– gasesti alaturat modelul de cerere de transfer.

Dupa ce citesti toate documentatia, o poti semna, iar noi te rugam sa trasmiti catre administratorul fondului de la care doresti sa iti trasferi contul individual, prin mijloace electronice (scanat prin email sau fax) , fie in original, intr-un plic, urmatoarele documente:

 • Cererea de transfer, in original;
 • Noul act individual de aderare incheiat, in copie;
 • Copia actului tau de identitate, cu semnatura ta, in original.

Important!

 • transferul lichiditatilor banesti se considera a fi încheiat la data la care contul bancar al administratorului noului fond de pensii facultative la care participantul a solicitat transferul a fost creditat;
 • poti detine calitatea de participant la mai multe fonduri de pensii facultative.

Te vom anunta in scris imediat ce transferul tau la AEGON ESENTIAL a fost realizat.Iti oferim suportul nostru pentru orice detaliu legat de acest proces si iti punem la dispozitie serviciul Call Center, apelabil zilnic, intre orele 9.00 si 17.00.
Autoritatea de Supraveghere Financiara - Sector Pensii Private a pus la dispozitie tuturor participantilor, pagina web Asistenta participanti, unde gasesti in detaliu procedura de transfer, aceeasi pentru toate companiile de pensii.

  

  

20,20 KB
Download

Plata drepturi

 PLATA PENSIE INVALIDITATE

In cazul in care beneficiezi de pensie de invaliditate de gradul I sau II pentru cauze care afecteaza ireversibil capacitatea ta de munca, ai dreptul sa primesti contravaloarea activului personal net, acumulat in contul individual la Fondul AEGON ESENTIAL, adica valoarea fondului tau la acea data.
Pentru a putea revendica suma acumulata in contul individual, te rugam sa depui sau sa trimiti prin serviciile postale, la sediul nostru, urmatoarele documente:

 • cererea scrisa in original prin completarea formularului pe care il gasesti alaturat;
 • copia legalizata dupa Decizia administrativa privind acordarea pensiei de invaliditate;
 • copia legalizata dupa Decizia medicala privind capacitatea de muncă, decizie care contine menţiunea „nerevizuibil prin afectiune" sau „nerevizuibil" conform Legii pensiilor publice, dupa caz;
 • copia actului de identitate valabil la data depunerii cererii;
 • copia legalizata dupa Certificatul de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat eliberat de comisiile teritoriale de evaluare a persoanelor adulte cu handicap sau o declaratie pe propria raspundere privind faptul ca nu detine acest certificat, dupa caz;
 • o copie dupa un extras de cont bancar in lei, fara rulaj sume, in care sa fie lizibil codul IBAN al contului al carui titular sunteti.

Te rugam sa trimiti documentele in original la sediul Aegon Pensii Private.

  

57.60 KB
Download PLATA MOSTENIRE

Pentru a putea revendica suma acumulata in contul individual al unui participant decedat al Fondului AEGON ESENTIAL, fiecare mostenitor trebuie sa trimita urmatoarele documente:

 • cererea scrisa in original prin completarea formularului pe care il gasesti alaturat;
 • copia actului de identitate a beneficiarului valabil la data cererii;
 • copia certificatului de deces a participantului;
 • copia legalizata a Certificatului de mostenitor/legatar, care cuprinde la Capitolul I. Masa Succesorala, lit. a) Bunuri mobile, contravaloarea activului net personal al participantului decedat;
 • copie dupa un extras de cont bancar in lei in care sa fie lizibil codul IBAN al contului al carui titular este mostenitorul, in vederea efectuarii platii;

Pentru a obtine documentele necesare te sfatuim sa apelezi inainte la serviciile unui notar public.
Ulterior, vei trimite documentele in forma autentica la sediul Aegon Pensii Private.

66.50 KB
Download 

 PLATA PENSIE PRIVATA

Pentru a putea revendica la implinirea varstei de 60 de ani suma acumulata in contul tau individual la Fondului AEGON ESENTIAL, sunt necesare urmatoarele documente:

 • cererea scrisa in original prin completarea formularului pe care il gasesti alaturat;
 • copia dupa actul de identitate valabil la data depunerii cererii;
 • copie dupa un extras de cont in lei, fara rulaj sume, in care sa fie lizibil codul IBAN al contului al carui titular sunteti.
Este necesar sa trimiti documentele in original la sediul Aegon Pensii Private.
57.60 KB 
Download 

PLATI IN RATE

Noutati in modalitatea de plata!

Incepand cu luna aprilie 2018, a fost inclusa in legislatia privind plata activului net catre Beneficiari, in oricare din cazurile de plata active la deces, invaliditate sau pensie, posibilitatea incasarii sumelor revendicate, fie in plata unica, fie in plati esalonate lunar pe o perioada de maxim 5 ani.

Astfel, in cerere (document obtinut apasand butonul "Download" din dreptul situatiei tale.), te rugam sa completezi modalitatea de plata preferata.
Daca alegi plata esalonata, in transe lunare, te rugam sa precizezi fie numarul de rate/luni in care sa efectuam plata, fie suma pe care doresti sa o incasezi lunar, tinand cont insa de activul personal care ti-l datoram. Contacteaza-ne pentru a-ti pune la dispozitie mai multe detalii.

Dupa ce receptionam cererea, vom emite in maxim 10 zile lucratoare un Grafic de Plati, care va sta la baza platilor lunare.
Intotdeauna, platile lunare prin modalitatea de rate esalonate, se vor achita in 10 a lunii, sau daca data de 10 este o zi nelucratoare, atunci in ziua lucratoare imediat urmatoare.

Oricand poti modifica Graficul de plati. Apasa butonul "Download" din aceasta sectiune si descarca Cererea de modificare a Graficului de plati. Trimite documentul completat, semnat si cu toate anexele prevazute, prin email, fax sau serviciile postale (daca unele documente sunt in forma autentica). Datele noastre de contact le gasesti aici.
Noi vom evalua cererea ta si vom emite in maxim 10 zile un nou Grafic de plati pe care ti-l vom comunica imediat.

Noul Grafic de plata intra in vigoare din luna urmatoare celei in care a fost emis.

   

    64.60 KB

 Download

REGIM FISCAL

Regimul fiscal al sumelor revendicate


Drepturile primite in conformitate cu prevederile Legii nr. 204/2006 privind pensiile facultative, cu modificarile si completarile ulterioare, reprezinta venituri din pensii si se supun prevederilor Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.

Conform prevederilor art. I pct 1 din Legea nr. 2/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sanatatii, veniturile din pensii nu sunt afectate de contributia de asigurari de sanatate, iar referitor la impozitul pe venit in pensii, exista un plafon neimpozabil lunar de 2.000 lei. Peste acest plafon, suma achitata ca venit din pensii va fi impozitata cu 10%.

Veniturile din pensii realizate de catre persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat sunt scutite de impozit pe venit. Pentru a putea beneficia de aceasta prevedere, e nevoie sa detineti un certificat de incadrare in grad de handicap grav sau accentuat, pe care va rugam sa-l transmiteti in original sau in copie legalizata.